diumenge, 22 de març del 2015

M.C.Escher

Us poso alguns dels dibuixos més famosos i curiosos d'aquest artista holandés, de nom Mauritz Cornelius (M.C.) Escher. Li agradava fer formes i figures impossibles i molt curioses:
Aquest s'anomena "Day and night": 


El següent "Up and down", perquè hi ha una fila de persones que pugen per les escales i una altra que baixa, però cada fila fa el mateix eternament, és a dir, que les escales no s'acaben mai perquè sempre pugen o baixen:


Aquí teniu el dibuix de l'escala; imagineu-vos que us trobeu en un dels esglaons i aneu en una direcció (a l'esquerra es baixa i a la dreta es puja); veureu com tota l'estona esteu pujant (o baixant) i torneu a l'esglaó de sortida. Com pot ser que si sempre anem pujant o baixant tornem a la sortida???


Aquest és del mateix estil, però és l'aigua la que va baixant fins arribar de nou al lloc de sortida on cau en forma de cascada:


Aquest es diu "Relativitat":


I per últim, el que us deia del "cub amb cintes màgiques", ja que el que tenen les cintes es pot veure de 2 maneres: com si sobresortissin de la cinta o com un forat dins la cinta amb una llavor a dins.

4 comentaris: